Μαλτσάκη Παγώνα

Παπαδάκη Μαρία

 

 

ΕΜΙΝΕΜ FOR

EVER

 

 

ΣΟΥΦΛΙ 2003-2004

 

ΠΕΡΙΛΗΨΗ

 

Σε αυτήν την εργασία θα παρουσιάσουμε τη βιογραφία και τη δισκογραφική δουλειά του Marshall Bruce Mathers III γνωστού στο κοινό ως ΕΜΙΝΕΜ!!!!

 

ΒΙΟΓΡΑΦΙΑ

 

Ο Bruce Mathers ΙΙΙ γεννήθηκε στις 17 Οκτωβρίου 1972,στο Κάνσας, Μισσούρι, ΗΠΑ. Γιος μιας δεκαπεντάχρονης μητέρας εγκαταλείφθηκε από τον πατέρα του έξι μήνες αργότερα και δεν επέστρεψε ποτέ, αυτός όμως τακτοποίησε τα οικονομικά του από την πρόωρη παιδική ηλικία του γιατί δούλευε και πέρα από την πόλη του Ντητρόιτ του Κάνσας. Εγκαταστάθηκε στο Eastside του Ντητρόιτ όταν ήταν 12 χρονών, άλλαζε σχολεία κάθε δύο-τρεις μήνες και έτσι ήταν δύσκολο να κάνει φίλους, και όταν τέλειωσε το σχολείο ακόμα δεν μπορούσε να κάνει φιλίες.

 

Στην ηλικία των 14 άρχισε να παίρνει πολύ σοβαρά ότι θα ασχοληθεί με την rap μουσική και έτσι στα 17 του χρόνια το έκανε πραγματικότητα. Το πρώτο του όνομα ήταν, M& μ, το οποίο αργότερα μεταφράστηκε ως "Eminem". Απορρίφθηκε από τους περισσότερους rapper λόγω της φυλής του, αυτό το θυμό τον εξέφρασε μέσω της μουσικής του μέχρι σήμερα. Μετά από την αποτυχία του να περάσει τον 9ο βαθμό για τρεις χρονιές, εγκατέλειψε το σχολείο, αλλά δεν ξεχνάει τις παρατηρήσεις των ανθρώπων ότι δεν είναι ηλίθιος και δεν συμβουλεύει τους ανθρώπους  να ακολουθήσουν το παράδειγμά του. Λέει ότι δεν έπρεπε να το κάνει αυτό. Ανάγκασε τον εαυτό του να συμμετέχει σε ραδιοφωνικές εκπομπές, πιέστηκε πρώτα στο παιχνίδι κτυπήματος, όπου καταπατήθηκε τις περισσότερες φορές. Το πρώτο λεύκωμά του ήταν με τον τίτλο "άπειρο" και ενώ το λεύκωμα πούλησε λιγότερο από χίλια αντίγραφα, αυτό ήταν στα στάδια πολλαπλασιασμού του, και έτσι ο Εminem έγινε εκατομμυριούχος. Ο Εminem και η κοντινή του φίλη Κim Scott παντρεύτηκαν, η κόρη τους Hailie  Scott  γεννήθηκε στις 25 Δεκεμβρίου του 1995.

 

 

 

ΕΜΙΝΕΜ:Ο ΡΑΠΕΡ ΠΟΥ ΔΙΧΑΖΕΙ

Μια σειρά από σκανδαλώδη γεγονότα, που απεικονίζονται πιστά στους (εξίσου σκανδαλώδεις) στίχους των τραγουδιών του, είναι το βιογραφικό του Έμινεμ, του λευκού ράπερ που διέσχισε το χάσμα από το περιθώριο ως το mainstream και κατάφερε μέσα στο 2000 να θεωρείται η πιο "καυτή" παρουσία της αμερικανικής μουσικής σκηνής.

Αν εξ' ορισμού οι σταρ οφείλουν να είναι (το λιγότερο) αμφιλεγόμενοι, αυτός το πετυχαίνει και με το παραπάνω: προκαλεί με κάθε λέξη, με κάθε στίχο τη συνείδηση του μέσου ακροατή, όπως έκαναν πριν απ' αυτόν οι μαύροι gangsta ράπερς -είναι, άλλωστε, προστατευόμενος του πιο εξέχοντος μέλους της "συμμορίας", του Dr. Dre. Παραμένει, όμως, ανεξήγητη η συνταγή της επιτυχίας του: κάθε τραγούδι του μόνο... αγγελικά γραμμένο δεν είναι!

Αντίθετα, ρίχνει απανωτούς κεραυνούς καθώς διηγείται ιστορίες για ναρκωτικά, σεξ, βία ή (το φόρτε του!) απειλές κατά της ζωής των... συγγενικών του προσώπων. Κατ' αναλογία, ποτέ η παγκόσμια κοινή γνώμη δεν υιοθέτησε ένα τόσο "κακό" παιδί για είδωλο, τόσο πολύ αντίθετο με τα "fast food" μουσικά είδωλα των καιρών. Ο Έμινεμ μυθοποιήθηκε όχι παίζοντας το παιχνίδι των media (περίπτωση Μαντόνα), αλλά γυρίζοντάς τους την πλάτη -και η κοινή γνώμη τον αντάμοιψε με απανωτά ρεκόρ πωλήσεων και νούμερο ένα στα τσαρτς.

Ο ίδιος δηλώνει αδιάφορος και -σαν τον Τουπάκ Σακούρ (τον μύθο της ραπ, που δολοφονήθηκε σε ξεκαθάρισμα λογαριασμών)- νοιάζεται μόνο να αφήσει το στίγμα του σε μια ζωή που δεν ξέρει αν θα είναι μικρή ή μεγάλη. Αυτό είναι στα χέρια του Θεού -για τη καριέρα του, όμως, όλοι είναι βέβαιοι για το δεύτερο...

Μ.Π.

 

 

 

 

ΔΙΣΚΟΓΡΑΦΙΑ

 

AΛΜΠΟΥΜ
---------------

 

THE EMINEM SHOW

 

 

 

 

THE MARSHALL MATHERS LP

 

 

 

THE SLIM SHADY LP