Από εργασία των μαθητριών: Αγιοπλούδη Χ - Μούτα Δ - Μπαλή Π

Iστορικά στοιχεία σχολείου

Παλαιό Γυμνάσιο Σουφλίου (φωτογραφία του 1928)

 

Παλαιό Γυμνάσιο Σουφλίου (φωτογραφία του 1928)

Παλαιό Γυμνάσιο Σουφλίου (τώρα η Δημοτική Βιβλιοθήκη Σουφλίου)

 

  

Ενιαίο Λύκειο Σουφλίου (φωτογραφίες του 2002)

Το κτήριο που σήμερα λειτουργεί ως Λύκειο Σουφλίου οικοδομήθηκε το 1974. Η λειτουργία του άρχισε δύο χρόνια αργότερα το 1976 και εγκαταλείφθηκε το κτίριο του παλιού Γυμνασίου. Οι μαθητές που φοιτούν σήμερα στο λύκειο είναι 181, ενώ οι καθηγητές που διδάσκουν είναι 20. Στο λύκειο αυτό εκτός από τα παιδιά που κατοικοεδρεύουν στο Σουφλί φοιτούν και μαθητές από κοντινά χωριά. Τα χωριά αυτά είναι: Κορνοφωλιά, Λυκόφη, Δαδιά, Λαγυνά, Λύρα, Προβατώνας, Τυχερό, Μάνδρα, Λευκίμη, Πρωτοκλήσι, Κυριακή, Δέριο (Μικρό-Μεγάλο), Κόρυμβος,Γιαννούλη, Φυλαχτό, Κοτρωνιά, Γονικό και Σιδηρό.

Ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του σχολείου αυτού αποτελείται από 180 γονείς οι οποίοι βοηθάνε συνεχώς τους μαθητές να λύσουν τα προβλήματα που τους παρουσιάζονται κατά τη διάρκεια της σχολικής χρονιάς. 

Οι μαθητές στο λύκειο χωρίζονται σε τρεις τάξεις που η κάθε μία αποτελείται από τρία τμήματα. Έτσι λοιπόν τα τμήματα είναι εννιά.

Μερικές από τις κύριες δραστηριότητες του σχολείου είναι:

Επίσης το σχολείο διαθέτει κλειστό γυμναστήριο, γήπεδο καθώς και σχολική  βιβλιοθήκη.

Η σχολική βιβλιοθήκη άρχισε να λειτουργεί στις 21 Ιουνίου του 1999. Εκεί μπορούμε να βρούμε 6603 τίτλους βιβλίων, περιοδικά, οπτικοακουστικό υλικό καθώς και πρόσβαση στο Internet. Τα βιβλία χωρίζονται σύμφωνα με το Δεκαδικό Σύστημα Ταξινόμησης  Dewey, που χωρίζει τις γνώσεις σε 10 βασικές κατηγορίες. Επίσης υπάρχουν εγκυκλοπαίδειες, λεξικά, ανθολογίες, περιοδικά, κασέτες, CD-ROM, βιντεοκασέτες κ.α. που δεν δανείζονται. Χρησιμοποιούνται μόνο μέσα στη βιβλιοθήκη.

Οι δραστηριότητες οι οποίες μπορούν να γίνουν στο χώρο της βιβλιοθήκης είναι οι εξής: βιβλιοπαρουσιάσεις, ομιλίες-συζητήσεις, εκθέσεις, διδασκαλία μαθημάτων στο χώρο της βιβλιοθήκης με τα μέσα που διαθέτει, οργανωμένες επισκέψεις τμημάτων, μετά από συνεννόηση με τη βιβλιοθηκονόμο.

Στη βιβλιοθήκη υπάρχουν 3 τερματικά για τους χρήστες τα οποία παρέχουν τις εξής υπηρεσίες: πρόσβαση στο Internet, χρήση του Office 2000 (World, Excel, PowerPoint), αποθήκευση και εκτύπωση αρχείων καθώς και ηλεκτρονικό ταχυδρομείο (e-mail).