Γράφτηκε στις . Δημοσιεύτηκε στο Περιβαλλοντικής εκπαίδευσης.

21η ΜΑΡΤΙΟΥ ΗΜΕΡΑ ΔΑΣΟΠΟΝΙΑΣ

Την Πέμπτη 21 Μαρτίου, Παγκόσμια Ημέρα Δασοπονίας, οι μαθητές της Περιβαλλοντικής ομάδας του ΓΕΛ Σουφλίου κληθήκαμε να συμμετέχουμε σε μια δράση που οργάνωσε ο φορέας διαχείρισης του Εθνικού Πάρκου Δαδιάς, με αφορμή αυτή την ημέρα.

Αρχικά, μαθητές από όλα τα σχολεία της πόλης συγκεντρωθήκαμε στο δημοτικό θέατρο όπου παρακολουθήσαμε από τον φορέα μια ενημέρωση σχετικά με την σημασία των δασών. Έπειτα, όλοι οι μαθητές ανά σχολείο συμμετείχαμε σε μια πορεία διαδηλώνοντας υπέρ της προστασίας των δασών, κρατώντας πανό και φωνάζοντας συνθήματα. Στόχος της διαδήλωσης ήταν τόσο η ευαισθητοποίηση όσο η δραστηριοποίηση των πολιτών. 

Η πορεία τερματίστηκε στην πλατεία της πόλης όπου παρακολουθήσαμε ομιλίες από δασοπόνους και πυροσβέστες, οι οποίοι επιχείρησαν να μας καλλιεργήσουν το αίσθημα αγάπης για το φυσικό περιβάλλον και μας παρακίνησαν να γνωρίσουμε καλύτερα το πιο γνωστό δάσος της περιοχής, το Δάσος Δαδιάς. Στην συνέχεια, ο φορέας διαχείρισης του Εθνικού Πάρκου Δαδιάς είχε οργανώσει δραστηριότητες για μικρά παιδιά ενώ παράλληλα οι μεγαλύτεροι παρακολουθήσαμε μια επίδειξη από την πυροσβεστική. Η δράση ολοκληρώθηκε με δεντροφύτευση στην αυλή του σχολείου μας.