Γράφτηκε στις . Δημοσιεύτηκε στο Ευρωπαϊκά προγράμματα.

Συμμετοχή του ΓΕΛ Σουφλίου στο πρόγραμμα Euroscola 2021

Την Παρασκευή 12 Νοεμβρίου 2021 μαθητές και μαθήτριες του ΓΕΛ Σουφλίου είχαν την ευκαιρία να συμμετάσχουν μαζί με άλλα τέσσερα σχολεία από την Ελλάδα και 187 σχολεία από όλη την Ευρωπαϊκή Ένωση στη διαδικτυακή ημερίδα Euroscola που διοργανώνει για μαθητές Λυκείων το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο στο Στρασβούργο.

Μπορεί να είναι εικόνα 14 άτομα και εσωτερικός χώρος                                  Μπορεί να είναι εικόνα 1 άτομο, στέκεται, οθόνη και εσωτερικός χώρος

Την ημερίδα με θέμα « Η Ευρωπαϊκή Ένωση στον κόσμο: Πώς θέλετε να είναι το μέλλον;» χαιρέτησε ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου κος David Maria SASSOLI ενώ στις ερωτήσεις των μαθητών της Ευρώπης απάντησε ο αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου κος Pedro SILVA PEREIRA. Οι ερωτήσεις περιστρέφονταν γύρω από την επόμενη μέρα της πανδημίας, την ανάγκη στήριξης των ευάλωτων ομάδων, την απειλητική άνοδο ακροδεξιών στοιχείων καθώς και την στάση της ΕΕ σε σχέση με την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στο Αφγανιστάν. Παρέμβαση στη συζήτηση πραγματοποίησε η κα Mychelle RIEU, επικεφαλής της υπό- επιτροπής για τα ανθρώπινα δικαιώματα του ΕΚ. Δέχτηκε τις ερωτήσεις των μαθητών ενώ τονίστηκε ιδιαίτερα η σημαντική ανθρωπιστική βοήθεια που απέστειλε η ΕΕ κατά τη διάρκεια της υγειονομικής κρίσης σε κράτη εντός και εκτός της Ένωσης, η ανάγκη περιφρούρησης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και των δικαιωμάτων της ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητας, των γυναικών στο Αφγανιστάν και σε όλο τον κόσμο, καθώς και θέματα σχετικά με την άμυνα και την ασφάλεια. Δυστυχώς δεν υπήρχε χρόνος να απαντηθούν τα ερωτήματα όλων, ωστόσο, η ημερίδα υπήρξε μια εποικοδομητική και ενδιαφέρουσα εμπειρία για όλους τους συμμετέχοντες, Οι μαθητές και οι μαθήτριες του ΓΕΛ Σουφλίου υπήρξαν υποδειγματικό κοινό.

Μπράβο παιδιά!
Μπορεί να είναι εικόνα οθόνη και εσωτερικός χώρος