ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΚΑΙ ΔΙΑΚΡΙΣΗ ΤΟΥ ΓΕΛ ΣΟΥΦΛΙΟΥ ΣΤΗΝ 6η ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΜΑΘΗΤΙΚΗ ΠΡΟΣΟΜΟΙΩΣΗ ΕΠΙΤΡΟΠΩΝ ΤΟΥ ΟΗΕ

Στις 10-11 και 12 Δεκεμβρίου πραγματοποιήθηκε διαδικτυακά η 6η ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΜΑΘΗΤΙΚΗ ΠΡΟΣΟΜΟΙΩΣΗ ΕΠΙΤΡΟΠΩΝ ΤΟΥ ΟΗΕ. Στόχος της προσομοίωσης είναι η ευαισθητοποίηση των μαθητών σε θέματα που αφορούν την προστασία και προάσπιση των δικαιωμάτων του ανθρώπου, καθώς και η γνωριμία και η εξοικείωση τους με ζητήματα εφαρμογής των σχετικών διεθνών Συμβάσεων του ΟΗΕ. Οι μαθητές που έλαβαν μέρος στη φετινή διοργάνωση ήταν περίπου 600 μαθητές από όλη την Ελλάδα. Το Λύκειο Σουφλίου συμμετέχει ενεργά στην προσομοίωση τα τελευταία πέντε χρόνια.

ΔΙΠΛΩΜΑΤΕΣ 1                                                 

  ΔΙΠΛΩΜΑΤΕΣ 2

Φέτος πέντε μαθητές του Λυκείου έλαβαν μέρος στις συνεδριάσεις και εργάστηκαν στις επιτροπές ως νέοι διπλωμάτες και εμπειρογνώμονες του ΟΗΕ με απόλυτη επιτυχία. Εξοικειώθηκαν στα ζητήματα εφαρμογής των διεθνών πράξεων από τα κράτη μέλη, έμαθαν να υπερασπίζονται τα δικαιώματα του ανθρώπου, να δέχονται τα επιχειρήματα, να σέβονται τις απόψεις των άλλων κρατών και να αναπτύσσουν την κατάλληλη επιχειρηματολογία προκειμένου να πείσουν για τις θέσεις τους. Γνώρισαν τη διαδικασία των Επιτροπών, τη διαδικασία ενός διεθνούς forum, τη διπλωματία όπως εφαρμόζεται στο πλαίσιο ενός διεθνούς οργανισμού, βασισμένη σε κανόνες διεξαγωγής γόνιμου διαλόγου και στην καλλιέργεια του σεβασμού σε επίπεδο αντιλογίας.

ΔΙΠΛΩΜΑΤΕΣ 4                 ΔΙΠΛΩΜΑΤΕΣ 5

Οι μαθητές διπλωμάτες του σχολείου μας ήταν οι: Τσίτσιου Πασχαλίνα, Δεληπούλιου Γεωργία από τη Β΄τάξη και Ιωαννίδη Ανθή, Κουντουράκης Νεκτάριος και Μιχαηλίδης Ευάγγελος από την Α΄τάξη. Συγχαρητήρια αξίζουν σε όλους τους μαθητές μας που εργάστηκαν με ήθος και αξιοπρέπεια και εκπροσώπησαν τις χώρες και τα δικαιώματα που τους ανατέθηκαν απόλυτα προετοιμασμένοι.

Ιδιαίτερα συγχαρητήρια αξίζουν στα δύο αγόρια της ομάδας μας Κουντουράκη Νεκτάριο και Μιχαηλίδη Ευάγγελο που έλαβαν το πολύ σημαντικό βραβείο της «Εύφημης Μνείας» για την εξαιρετικά αξιόλογη παρουσία τους στις επιτροπές.

  • Προβολές: 12