ΤΟ ΓΕΛ ΣΟΥΦΛΙΟΥ ΤΙΜΑ ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ 2022

Το ΓΕΛ Σουφλίου στο πλαίσιο εορτασμού της Ημέρας της Ευρώπης υποδέχτηκε μαθητές της Δ', Ε" και Στ' τάξης του 1ου και 2ου Δημ. Σχολείου Σουφλίου, την Γ' ταξη του Γυμνασίου Σουφλίου και το Γυμνασίου Λαβαρων έχοντας οργανώσει βιωματικες δράσεις-παιχνίδια στις οποίες οι μικροί μαθητές συμμετείχαν με ενθουσιασμό υπό την καθοδήγηση των Μαθητών-Πρεσβεων και τη διακριτική επίβλεψη των Καθηγητών- Πρεσβεων.

10 MAIOY 22 4             10 MAIOY 22 9

Στόχος της εκδήλωσης ήταν οι μαθητές των μεγάλων τάξεων της Π/ θμιας και Δ/ θμιας Εκπ/ σας που ασχολούνται με ευρωπαϊκά προγράμματα και αρχίζουν να διαμορφωνουν πολιτική συνείδηση, να εμπεδώσουν τις αξίες της ΕΕ με παιγνιωδη μορφή, να τιμήσουν την επέτειο απαρχης της σημερινής ΕΕ και το όραμα για συνεργασία και Ειρήνη μεταξύ των ευρωπαϊκών χωρών.

10 MAIOY 22  10 MAIOY 22 3

Οι μαθητές έπαιξαν επιτραπέζια παιχνίδια αναφορικά με την Ευρώπη, ζωγράφισαν, έκαναν κολάζ, δημιούργησαν το δικό τους δέντρο αγάπης, σχημάτισαν τις παλάμες φιλίας, έπαιξαν με τις σημαίες, τις γλώσσες και τις προσωπικότητες της Ευρώπης, συμμετείχαν σε βιωματικό παιχνίδι ρόλων για την καταπολέμηση του ρατσισμού και την αποδοχή της διαφορετικοτητας, και τέλος έκαναν αγώνες μπάσκετ και βόλεϊ εκπροσωπωαντας χώρες της Ευρωπης με ιδιαίτερο ενθουσιασμό.

    10 MAIOY 2022 10

Μαθητές του 2ου Δημοτικού παρουσίασαν ένα σύντομο δρώμενο με τα12 αστέρια της Ευρώπης και τις αξίες της ΕΕ υπό τους στίχους και τη μουσική του τραγουδιού "Όλοι μαζί " που συνέθεσαν οι μαθητές Πρεσβεις του Λυκείου και τέλος έφυγαν παίρνοντας ως αναμνηστικό μια κονκάρδα με τη σημαία της Ευρώπης.

10 MAIOY 22 7

Την εκδήλωση παρακολουθήσε η ΣΣΕ Α/θμιας Εκπ/σης κ. Μανναφη Ιωάννα, οι διευθυντες των Δημοτικών σχολείων και οι εκπαιδευτικοι των μαθητών, ενώ παράλληλα με τα φιλοξενούμενα σχολεία, στις δράσεις συμμετείχαν μαθητές της Α' και Β' τάξης του Λυκείου.

10 MAIOY 22 6  10 MAIOY 22 8

Ευχαριστούμε θερμά τα συμμετεχοντα σχολεία για τη θετική τους ανταποκριση στη διάχυση των αξιών της Ευρώπης στο πλαίσιο συμμετοχής του σχολείου μας στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα "Σχολεία-Πρεσβεις του ΕΚ" και κυρίως τους μαθητες των σχολείων, πρωταγωνιστές και ενσαρκωτες της εκδήλωσης-δράσης που οργάνωσαν οι Μαθητές και οι Καθηγητές Πρεσβεις του ΛυκείουΣουφλίου!

  • Προβολές: 72