Ο Β.Κάλιοσης συνομιλεί με τους μαθητές του ΓΕΛ Σουφλίου

Πώς μπορούμε να αντισταθούμε στους τυχοδιώκτες μεσσιανιστές;  Ζούμε σε μια κατ’ επίφαση δημοκρατία; Τί ρόλο έχει ο έρωτας και το συναίσθημα μέσα σε αυτήν την παραζάλη; Αποτελεί η γνώση το αντίδοτο για όλους τους κινδύνους που ελλοχεύουν;

Σε όλα αυτά και σε  ακόμη περισσότερα ερωτήματα και σενάρια δυστοπίας έρχεται να απαντήσει ο Βαγγέλης Κάλιοσης με το έργο του «Το τσιπάκι της γνώσης». Ο γνωστός συγγραφέας μίλησε σήμερα Τετάρτη 15 Μαΐου στους μαθητές της Α΄ Λυκείου μετά από διαδικτυακή πρόσκλησή των μαθητών και της φιλολόγου κ. Χ Κουλιάκη σε ένα γόνιμο και δημιουργικό διάλογο μαζί τους.

ΚΑΛΙΟΣΗΣ 1          ΚΑΛΙΟΣΗς 3

Ο καλεσμένος του Λυκείου Σουφλίου έχει πολλές ιδιότητες, καθώς είναι συγγραφέας, εκπαιδευτικός, εν ενεργεία φιλόλογος, ποιητής, στιχουργός. Η αφορμή για τη σημερινή  συνάντηση αποτέλεσε το πολύ γνωστό βιβλίο του,  «Το τσιπάκι της γνώσης», ένα μυθιστόρημα πολιτικής, επιστημονικής και ερωτικής φαντασίας.

Ο συγγραφέας έλυσε απορίες των μαθητών σχετικά με την αφορμή συγγραφής του έργου, την ονομασία των ηρώων του αλλά προχώρησαν τη συζήτηση σε πιο σημαντικά θέματα που απασχολούν τη σημερινή νεολαία, όπως το ρόλο που διαδραματίζει η τεχνολογία και η τεχνητή νοημοσύνη στη ζωή όλων των ανθρώπων. Επίσης, κατέθεσε τη δική του οπτική για τους σημερινούς νέους, καθώς έρχεται σε επαφή μαζί τους είτε μέσω των δικών του παιδιών είτε μέσω των μαθητών του. Ζήτησε από τους μαθητές να είναι αισιόδοξοι και να μην ξεχνούν τη γνώση, γιατί αυτή έχει αναγεννητική δύναμη και με δίαυλο αυτήν μπορούν να πολεμήσουν κάθε κίνδυνο.

ΚΑΛΙΟΣΗ 2

Βαγγέλη Κάλιοση σε ευχαριστούμε για το γεγονός ότι έντυσες αυτή την μέρα των μαθητών του ΓΕΛ Σουφλίου με γνώση, πάθος, ηρεμία και κυρίως αισιοδιοξία

  • Προβολές: 21

Ενημέρωση από εκπροσώπους του Πυροσβεστικού Κλιμακίου Σουφλίου

Την Τετάρτη 13 Μαρτίου επισκέφτηκαν το ΓΕΛ Σουφλίου εκπρόσωποι του Πυροσβεστικού κλιμακίου Σουφλίου, οι κκ Ταπεινόπουλος Κωνσταντίνος και Πίσκα Γιουσούφ, με σκοπό την ενημέρωση των μαθητών/τριών για θέματα πυρκαγιάς.  Έδωσαν πληροφορίες και συμβουλές σημαντικές για την ενδεδειγμένη συμπεριφορά σε διάφορες περιπτώσεις φωτιάς μέσα στο σχολείο ή στο σπίτι, ενισχύοντας τα λεγόμενά τους με πλούσιο οπτικοακουστικό υλικό. Το πιο σημαντικό βήμα  είναι η γνώση εκ μέρους των μαθητών/τριών , ώστε να έχουν μια ψύχραιμη και υπεύθυνη στάση αν έρθουν αντιμέτωποι/ες με το γεγονός. Οι ομιλητές απάντησαν και έλυσαν όλες τις απορίες των μαθητών/τριών. Οι εκπρόσωποι του κλιμακίου δεν έμειναν μόνο στη θεωρία αλλά προχώρησαν και στην έμπρακτη παρουσίαση χρήσης πυροσβεστήρα , στην οποία συμμετείχαν οι μαθητές/τριες. Η πρόληψή είναι το πιο σημαντικό έρεισμα για την αντιμετώπιση κάθε βλάβης και μετά τα γεγονότα του καλοκαιριού οφείλουμε όλοι να γνωρίζουμε πώς να αντιδράμε δε παρόμοια περιστατικά.

eikona teliko teliko

  • Προβολές: 56

Δράση του ΓΕΛ Σουφλίου για την Πανελλήνια Ημέρα κατά του Σχολικού Εκφοβισμού και της Βίας

Το Γενικό Λύκειο Σουφλίου, σε συνεργασία με το Δίκτυο Σχολείων Σχολικής Διαμεσολάβησης του Παιδαγωγικού Τμήματος Νηπιαγωγών του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων καθώς και με σχολεία όλων των βαθμίδων από όλη τη χώρα αλλά και Δήμους, θα υλοποιήσει δράση κατά της σχολικής βίας και του εκφοβισμού με τίτλο «Σπάω τη σιωπή, ενώνουμε τις φωνές κατά της βίας» στις 6 Μαρτίου 2024, ώρα 10.30-11.15, στην κεντρική πλατεία Σουφλίου. Σκοπός της δράσης είναι η ευαισθητοποίηση των μαθητών/τριών, των μελών της σχολικής κοινότητας και της ευρύτερης κοινωνίας κατά της βίας στο σχολείο αλλά και σε άλλα θεσμικά πλαίσια όπως η οικογένεια, η εργασία, ο αθλητισμός, κ.λπ. Στο πλαίσιο της δράσης οι μαθητές/τριες συζητούν για τη βία και τον εκφοβισμό, τις μορφές, τα συναισθήματα της βίας και του εκφοβισμού, την αντιμετώπιση και πόσο σημαντικό είναι να σπάμε τη σιωπή και να αναφέρουμε φαινόμενα βίας και εκφοβισμού. Kατά τη μετάβασή τους από το σχολείο στο κεντρικό σημείο συγκέντρωσης οι μαθητές/τριες θα φορούν μάσκες που απεικονίζουν συναισθήματα της βίας και του εκφοβισμού και θα αναπαριστούν μορφές βίας με κάποιες κινήσεις. Στις 11.00, οι μαθητές/τριες θα σπάσουν ταυτόχρονα ένα μπαλόνι. Το σπάσιμο των μπαλονιών συμβολίζει το σπάσιμο της σιωπής και η ταυτόχρονη κίνηση συμβολίζει ότι ενώνουμε τις φωνές. Η υλοποίηση της δράσης σε κεντρικό σημείο της πόλης αποσκοπεί στην ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των πολιτών. Η συγκεκριμένη δράση τελεί υπό την Αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού.

bullying2bullying1

  • Προβολές: 36

Δράση του ΓΕΛ Σουφλίου για την Πανελλήνια Ημέρα κατά του Σχολικού Εκφοβισμού και της Βίας

Το Γενικό Λύκειο Σουφλίου, σε συνεργασία με το Δίκτυο Σχολείων Σχολικής Διαμεσολάβησης του Παιδαγωγικού Τμήματος Νηπιαγωγών του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων καθώς και με σχολεία όλων των βαθμίδων από όλη τη χώρα αλλά και Δήμους, υλοποίησε δράση κατά της σχολικής βίας και του εκφοβισμού με τίτλο «Σπάω τη σιωπή, ενώνουμε τις φωνές κατά της βίας» σήμερα Τετάρτη 6 Μαρτίου 2024, ώρα 10.30-11.15, στην κεντρική πλατεία Σουφλίου. Σκοπός της δράσης ήταν η ευαισθητοποίηση των μαθητών/τριών, των μελών της σχολικής κοινότητας και της ευρύτερης κοινωνίας κατά της βίας στο σχολείο αλλά και σε άλλα θεσμικά πλαίσια όπως η οικογένεια, η εργασία, ο αθλητισμός. Στο πλαίσιο της δράσης οι μαθητές/τριες συζήτησαν και ενημερώθηκαν για τη βία και τον εκφοβισμό, τις μορφές, τα συναισθήματα που γεννά η βία και του εκφοβισμού, την αντιμετώπιση και το πόσο σημαντικό είναι να σπάμε τη σιωπή και να αναφέρουμε φαινόμενα βίας και εκφοβισμού. Κατά τη μετάβασή τους από το σχολείο στο κεντρικό σημείο συγκέντρωσης οι μαθητές/τριες φόρεσαν μάσκες που απεικόνιζαν συναισθήματα της βίας και του εκφοβισμού. Στις 11.00, οι μαθητές/τριες έσπασαν ταυτόχρονα ένα μπαλόνι, το σπάσιμο του οποίου συμβολίζει το σπάσιμο της σιωπής και η ταυτόχρονη κίνηση συμβολίζει ότι ενώνουμε τις φωνές. Η υλοποίηση της δράσης σε κεντρικό σημείο της πόλης αποσκοπεί στην ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των πολιτών. Η συγκεκριμένη δράση τελεί υπό την Αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού.

proetoimasia telikoeikona teliko 1

eikona teliko 2eikona teliko 3

eikona teliko 4

  • Προβολές: 42

Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία 2023

Οι μαθητές κι οι μαθήτριες του ΓΕΛ Σουφλίου είχαν τη δυνατότητα να λάβουν μέρος σε δράσεις για την Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία και ετοίμασαν το παρακάτω βίντεο. Η ευαισθητοποίηση των νεαρών παιδιών που αποτελούν το μέλλον της κοινωνίας είναι επιτακτική ανάγκη για τη συνέχεια αυτού του κόσμου! Οι μαθητές συμμετείχαν σε βιωματικές δράσεις ενισχύοντας την ενσυναίσθησή τους και την ευαισθητοποίησή τους για τα δικαιώματα και τις δυνατότητες των ατόμων με αναπηρία. Επιβάλλεται να γίνει αποδεκτό ότι η αναπηρία είναι μια κοινωνική πραγματικότητα και όχι μια λέξη που θα έπρεπε να φοβίζει. Μπορείτε να παρακολουθήσετε το βίντεο εδώ:

https://drive.google.com/file/d/1TR1F8ku1szdogZoDk4iiRl0zuixE6Zx0/view?usp=sharinghttps://drive.google.com/file/d/1TR1F8ku1szdogZoDk4iiRl0zuixE6Zx0/view?usp=sharing

  • Προβολές: 64