Οι μαθητές της Γ' Γυμνασίου του Γ/σίου Σουφλίου στο ΓΕΛ Σουφλίου

Την Τρίτη 16 Μαΐου οι μαθητές της Γ' Γυμνασίου του Γυμνασίου Σουφλίου επισκέφθηκαν το Λύκειο Σουφλίου, ενημερώθηκαν για το ωρολόγιο πρόγραμμα του Γενικού Λυκείου και τα εθνικα και ευρωπαϊκά εκπαιδευτικά προγράμματα που εκπονουνται στο Λύκειο.

Γ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ 1  Γ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ 3  Γ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ 2

Η επίσκεψη ολοκληρώθηκε με την ξενάγηση στους χώρους του σχολείου, αίθουσες, εργαστήρια, σχολική βιβλιοθήκη, προετοιμαζοντας τους μαθητες του Γυμνασίου για την ομαλή μετάβαση στην επόμενη βαθμίδα εκπαίδευσης κι έθεσε τις βάσεις για την παγιωση της ετησιας επίσκεψης-γνωριμίας με το Λύκειο με τη λήξη του διδακτικού έτους.

  • Προβολές: 13

ΤΟ ΓΕΛ Σουφλίου συνεργάζεται με το TIPPING POINT

Το Λύκειο Σουφλίου συνεχίζοντας τις διαδικτυακές συνεδρίες που αφορούν στο πρόγραμμα "The Tipping Point" ολοκλήρωσε την εβδομάδα που πέρασε τις ενότητες "Τουρισμος" και ""Διατροφολογια".

TP3                TP2

Περισσότερα: ΤΟ ΓΕΛ Σουφλίου συνεργάζεται με το TIPPING POINT

  • Προβολές: 11

Τηλεσυνάντηση με εκπρόσωπο Tipping Point-100 Mentors

Τη Δευτέρα 20 Μαρτίου 2023 οι μαθητές της Α΄ Λυκείου συναντήθηκαν διαδικτυακά με την κα Ιφιγένεια Κωνσταντιλιέρη, εκπρόσωπο των 100 Mentors με θέμα " Οι Δεξιότητες στην Αγορά Εργασίας".

mentors 1

Η κα Κωνσταντιλιέρη αναφέρθηκε στις δεξιότητες διακρίνοντάς τις σε soft skills και στις hard skills που χρειάζεται να διαθέτουν οι μαθητές, όταν βγουν στην αγορά εργασίας. Τους ανέλυσε τις παραπάνω δεξιότητες και ικανότητες δίνοντάς τους συμβουλές για το τι πρέπει να κάνουν, ώστε να είναι έτοιμοι να ανακαλύψουν τα προσόντα τους, τα θέλω τους, τις ικανότητές τους.

      mentors 2  mentors 4

 

  • Προβολές: 17

Το Κέντρο Πρόληψης Π.Ε Έβρου στο ΓΕΛ Σουφλίου

Την Παρασκευή 17 Μαρτίου 2023 το Κέντρο Πρόληψης Π.Ε Έβρου πραγματοποίησε βιωματικές παρεμβάσεις στα τμήματα της Α’ και Β’ του ΓΕΛ Σουφλίου με θέμα: «Η σημασία της αλληλεπίδρασης σχολείου-οικογένειας στην κατανόηση των συναισθηματικών συγκρούσεων στην εφηβική ηλικία» αλλά και στη Γ΄ τάξη με θέμα «Η διαχείριση του άγχους των Πανελλαδικών Εξετάσεων»

ΚΠ 3  ΚΠ

Περισσότερα: Το Κέντρο Πρόληψης Π.Ε Έβρου στο ΓΕΛ Σουφλίου

  • Προβολές: 24

Eνημέρωση στο ΓΕΛ Σουφλίου με θέμα 'Η Αντισύλληψη στην περίοδο της εφηβείας"

Τη Δευτέρα 13 Μαρτίου 2023 επισκέφτηκαν το ΓΕΛ Σουφλίου μαίες από το Κέντρο Υγείας Σουφλίου προκειμένου να μιλήσουν στους μαθητές της Α΄ και της Β΄ Λυκείου για την αντισύλληψη.

ΑΝΤΙΣΥΛΛΗΨΗ 1             ΑΝΤΙΣΥΛΛΗΨΗ 2

Οι μαθητές στην περίοδο της εφηβείας έχουν ανάγκη πληροφόρησης και ενημέρωσης πάνω σε σημαντικά θέματα που μέχρι πριν λίγα χρόνια μπορεί να θεωρούνταν ταμπού. Τη σημερινή εποχή, όμως, οι προκαταλήψεις και τα στερεότυπα πρέπει να μένουν στην άκρη, όταν πάνω από όλα βρίσκεται ο έφηβος και η ανάγκη προστασίας του.

Περισσότερα: Eνημέρωση στο ΓΕΛ Σουφλίου με θέμα 'Η Αντισύλληψη στην περίοδο της εφηβείας"

  • Προβολές: 17