Μαθητές του ΓΕΛ Σουφλίου στο 16ο Ενδοσχολικό Μοντέλο Ευρωπαϊκής Συνόδου

Το Σάββατο 4 και την Κυριακή 5 Μαρτίου επτά μαθήτριες από την Α' και Β' ταξη του Λυκείου Σουφλίου συμμετείχαν στο 16ο Ενδοσχολικο Μοντέλο Ευρωπαϊκής Συνόδου που διοργάνωσε η Ελληνογαλλικη Σχολή Καλαμαρι στη Θεσσαλονίκη.

kalamari 2       kalamari 4               kalamari 3   kalamari 5

Οι μαθήτριες μας, μαζί με 16 μαθητές και μαθήτριες του Γυμνασίου Σουφλίου που προσκλήθηκαν επίσης, είχαν την ευκαιρία να αληλλεπιδράσουν με συμμαθητές τους από την Σχολή Καλαμαρί, να συζητήσουν μέσα στις Επιτροπές, να τοποθετηθούν σε επίκαιρα θέματα αναφορικά με την κλιματική αλλαγή, την κοινωνική δικαιοσύνη, τα δικαιώματά των γυναικών- ισότητα φύλων, τη δημόσια υγεία, την ενέργεια, να καταλήξουν σε ομόφωνα συμπεράσματα και να τα παρουσιάσουν στην Ολομέλεια, ακολουθώντας τους κανόνες της συζήτησης κατά τα πρότυπα των κοινοβουλευτικων συζητήσεων στην Ολομέλεια του ΕΚ!

Περισσότερα: Μαθητές του ΓΕΛ Σουφλίου στο 16ο Ενδοσχολικό Μοντέλο Ευρωπαϊκής Συνόδου

  • Προβολές: 41

Οι Μαθητές του ΓΕΛ Σουφλίου σε ρόλο Διπλωμάτη στην 7η ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΜΑΘΗΤΙΚΗ ΠΡΟΣΟΜΟΙΩΣΗ ΕΠΙΤΡΟΠΩΝ ΤΟΥ ΟΗΕ

Στις 16' 17 και 18 Δεκεμβρίου πραγματοποιήθηκε στη Θεσσαλονίκη η 7η ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΜΑΘΗΤΙΚΗ ΠΡΟΣΟΜΟΙΩΣΗ ΕΠΙΤΡΟΠΩΝ ΤΟΥ ΟΗΕ με τίτλο Μαθητές σε ρόλο Διπλωμάτη.

OHE 2  OHE 3

Στόχος της προσομοίωσης είναι η ευαισθητοποίηση των μαθητών σε θέματα που αφορούν την προστασία και προάσπιση των δικαιωμάτων του ανθρώπου, καθώς και η γνωριμία και η εξοικείωση τους με ζητήματα εφαρμογής των σχετικών διεθνών Συμβάσεων του ΟΗΕ.

Περισσότερα: Οι Μαθητές του ΓΕΛ Σουφλίου σε ρόλο Διπλωμάτη στην 7η ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΜΑΘΗΤΙΚΗ ΠΡΟΣΟΜΟΙΩΣΗ ΕΠΙΤΡΟΠΩΝ...

  • Προβολές: 74

Το ΓΕΛ Σουφλίου στην 6η Προσομοίωση της Ολομέλειας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου

Το Γενικό Λύκειο Σουφλίου συμμετείχε με δύο μαθήτριες της Α’ Λυκείου στην 6η Προσομοίωση της Ολομέλειας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, που διοργάνωσαν τα Εκπαιδευτήρια Ε. Μαντουλίδη στη Θεσσαλονίκη στις 19 και 20 Ιανουαρίου 2023.

ΜΑΝΤΟΥΛΙΔΗΣ         ΜΑΝΤΟΥΛΙΔΗΣ 3    ΜΑΝΤΟΥΛΙΔΗΣ 2

Στη διοργάνωση συμμετείχαν σχολεία από όλη την Ελλάδα και την Ομογένεια με 200 περίπου μαθητές και μαθήτριες.

Περισσότερα: Το ΓΕΛ Σουφλίου στην 6η Προσομοίωση της Ολομέλειας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου

  • Προβολές: 70

Συμμετοχή του ΓΕΛ Σουφλίου σε εκδήλωση Προσομοίωσης EK στην Καβάλα

«Προσομοίωση της Ολομέλειας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου»

    Στις 5 Φεβρουαρίου του 2020 πραγματοποιήθηκε εκδήλωση προσομοίωσης Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην αίθουσα συνεδριάσεων της περιφερειακής ενότητας Καβάλας. Σ’ αυτή την εκδήλωση συμμετείχαν μαθητές από το 1ο ΓΕΛ Καβάλας και το ΓΕΛ Σουφλίου. Στόχος της ήταν η διαμόρφωση ενός χαρακτήρα με όραμα την πρόοδο και την ανάπτυξη, μα πάνω απ’ όλα, την δημιουργία ενός συνειδητού Ευρωπαίου πολίτη.

IMG 87c0450d86f70b5b41fd54428f594805 V

Περισσότερα: Συμμετοχή του ΓΕΛ Σουφλίου σε εκδήλωση Προσομοίωσης EK στην Καβάλα

  • Προβολές: 218