Συνεργασία με τον Δήμο Σουφλίου σε περιβαλλοντικά θέματα

Συνεργασία με τον Δήμο Σουφλίου σε περιβαλλοντικά θέματα, Τετάρτη, 18-05-2022

Οι μαθητές που συμμετέχουν στην περιβαλλοντική ομάδα του Λυκείου Σουφλίου συναντήθηκαν με τον Αντιδήμαρχο του Δήμου Σουφλίου, κύριο Νικόλαο Γκαϊτατζή, την Τετάρτη, 18-05-2022 και μοιράστηκαν μαζί του σκέψεις, προβληματισμούς και ερωτήματα που αφορούν πρακτικές ανακύκλωσης και κυκλικής οικονομίας  στον Δήμο Σουφλίου.

281757288 1208720223289792 2923996558426428468 n      282349670 5580300485336134 7149021765079963898 n

Ο Αντιδήμαρχος απάντησε σε όλες τις ερωτήσεις των μαθητών με προθυμία και ειλικρίνεια, σκιαγραφώντας τις δυσκολίες υλοποίησης της ανακύκλωσης, λόγω περιορισμένων κονδυλίων και φορτηγών για τη συγκομιδή σκουπιδιών για ανακύκλωση αλλά και της καχυποψίας των πολιτών. Διαβεβαίωσε τους μαθητές πως ο Δήμος Σουφλίου θα επιμείνει στην προσπάθεια περιορισμού των σκουπιδιών και δέχθηκε με πολλή χαρά τις προτάσεις των μαθητών για συνεχή και πιο συστηματική συνεργασία την επόμενη σχολική χρονιά.

Ευχαριστούμε θερμά τον Αντιδήμαρχο Τεχνικών Υπηρεσιών, κύριο Νικόλαο Γκαϊτατζή για την πρόθυμη ανταπόκριση.

  • Προβολές: 3

ΚΟΙΝΟΤΗΤΕΣ ΚΥΚΛΙΚΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ

Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Μείωσης Αποβλήτων

Το Ημερήσιο Λύκειο Σουφλίου, ένα μικρό Γενικό Λύκειο στον ακριτικό Έβρο με μεγάλη διάθεση για βιωματική εμπλοκή των μαθητών με στόχο την ευαισθητοποίησή τους, ανταποκρινόμενο στο κάλεσμα του ΕΟΑΝ, συμμετείχε για πρώτη φορά στην Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Μείωσης Αποβλήτων και υλοποίησε μία σειρά από δράσεις. Αρχικά, ενεπλάκησαν οι μαθητές δύο τμημάτων της Α ́ Λυκείου (Α1, Α3) αλλά στη συνέχεια κινητοποιήθηκε το σύνολο των μαθητών μέσα από ποικίλες ενημερώσεις/δράσεις.

Στο πλαίσιο αυτού του προγράμματος μία από τις δράσεις τους αποτελεί η δημιουργία κοινοτήτων κυκλικής οικονομίας.

Το παρακάτω βίντεο αποδεικνύει το μεράκι, τη δουλειά και την αποφασιστηκότητα των μαθητών να αλλάξουν τον κόσμο τους προς το καλύτερο!

Κοινότητες Κυκλικής Οικονομίας

  • Προβολές: 19

21η ΜΑΡΤΙΟΥ ΗΜΕΡΑ ΔΑΣΟΠΟΝΙΑΣ

Την Πέμπτη 21 Μαρτίου, Παγκόσμια Ημέρα Δασοπονίας, οι μαθητές της Περιβαλλοντικής ομάδας του ΓΕΛ Σουφλίου κληθήκαμε να συμμετέχουμε σε μια δράση που οργάνωσε ο φορέας διαχείρισης του Εθνικού Πάρκου Δαδιάς, με αφορμή αυτή την ημέρα.

Αρχικά, μαθητές από όλα τα σχολεία της πόλης συγκεντρωθήκαμε στο δημοτικό θέατρο όπου παρακολουθήσαμε από τον φορέα μια ενημέρωση σχετικά με την σημασία των δασών. Έπειτα, όλοι οι μαθητές ανά σχολείο συμμετείχαμε σε μια πορεία διαδηλώνοντας υπέρ της προστασίας των δασών, κρατώντας πανό και φωνάζοντας συνθήματα. Στόχος της διαδήλωσης ήταν τόσο η ευαισθητοποίηση όσο η δραστηριοποίηση των πολιτών. 

Περισσότερα: 21η ΜΑΡΤΙΟΥ ΗΜΕΡΑ ΔΑΣΟΠΟΝΙΑΣ

  • Προβολές: 227

Ευρωπαϊκή Εβδομάδα μείωσης αποβλήτων και κυκλικής οικονομίας

Οι μαθητές του Λυκείου Σουφλίου, στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Μείωσης Αποβλήτων (EWWR 2021 απευθύνονται στην τοπική κοινωνία με στόχο την ευαισθητοποίηση όλων  και την ανάληψη δράσεων.

ΑΦΙΣΑ ΑΠΟΒΛΗΤΩΝ 3

Στις δράσεις μας συμπεριλαμβάνονται:

Περισσότερα: Ευρωπαϊκή Εβδομάδα μείωσης αποβλήτων και κυκλικής οικονομίας

  • Προβολές: 46