Σχολική εορτή για την 25η Μαρτίου 2022

Την Πέμπτη 24 Μαρτίου πραγματοποιήθηκε η σχολική εορτή αφιερωμένη στην εθνική παλιγγενεσία του 1821.

Πλευρές της Ελληνικής Επανάστασης φωτίστηκαν από τους εκπαιδευτικούς του σχολείου αναφορικά με τους αγώνες και τους ήρωες του επαναστατικού αγώνα. Μέσα από ένα εκπαιδευτικό βίντεο που συνδύαζε ιστορική αφήγηση, εικόνες, χάρτες, γραπτές μαρτυρίες, αποσπάσματα βίντεο από ντοκιμαντέρ και βέβαια μουσική υπόκρουση οι μαθητές διδάχτηκαν τα γεγονότα ξεκινώντας από την άλωση της Πόλης το 1453 και φτάνοντας στην ίδρυση του πρώτου ανεξάρτητου νεοελληνικού κράτους το 1830.

276285839 852423962823235 8752531892633853573 n

Περισσότερα: Σχολική εορτή για την 25η Μαρτίου 2022

  • Προβολές: 34

Το ΓΕΛ Σουφλίου τιμά τον αγώνα των φοιτητών στο Πολυτεχνείο το 1973

Την Τετάρτη 17 Νοεμβρίου 2021 το ΓΕ Λ Σουφλίου τίμησε την επέτειο του αγώνα των φοιτητών κατά της δικτατορίας στο Πολυτεχνείο το 1973.

Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή.     

Αρχικά, τηρώντας τα μέτρα κατά της πανδημίας οι μαθητές συγκεντρώθηκαν στην αυλή του σχολείου όπου και άκουσαν το μήνυμα της Υπουργού Παιδείας Ν. Κεραμέως. Στη συνέχεια οι υπεύθυνες καθηγήτριες  απηύθυναν με τη σειρά τους το δικό τους μήνυμα, αποσπάσματα των οποίων θα διαβάσετε παρακάτω.

Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή.   Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή.

Στη συνέχεια οι μαθητές μεταφέρθηκαν στις αίθουσες όπου και παρακολούθησαν βίντεο σχετικό με την ημέρα του Πολυτεχνείου

17 Νοεμβρίου

Περισσότερα: Το ΓΕΛ Σουφλίου τιμά τον αγώνα των φοιτητών στο Πολυτεχνείο το 1973

  • Προβολές: 66

Το μήνυμα της σχολικής εορτής για την 28η Οκτωβρίου στο 2021

Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος  οι μαθητές και οι εκπαιδευτικού του ΓΕΛ Σουφλίου τίμησαν την εθνική επέτειο της 28ης Οκτωβρίου ακολουθώντας τα μέτρα για την πανδημία. Μετά την απονομή βραβείων και αριστείων στους μαθητές που διακρίθηκαν την προηγούμενη χρονιά αλλά και τον ορισμό σημαιοφόρου  και παρασταστών που έλαβαν χώρα στην αυλή του σχολείου, η συνέχεια μεταφέρθηκε στο εσωτερικό του σχολείου. Η γιορτή πραγματοποιήθηκε στις αίθουσες όπου κάθε τμήμα με τον καθηγητή του παρακολούθησε βίντεο που ετοίμασαν οι υπεύθυνες για τη γιορτή καθηγήτριες και ακολούθησε συζήτηση γύρω από αυτό.

Χωρίς τίτλο5

Περισσότερα: Το μήνυμα της σχολικής εορτής για την 28η Οκτωβρίου στο 2021

  • Προβολές: 59

Εορτασμός 28ης Οκτωβρίου 2021

Διαφορετικός ήταν αυτή τη χρονιά ο εορτασμός της εθνικής επετείου της 28ης Οκτωβρίου!

 Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή.      Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή.

Η πανδημία έχει επιφέρει σημαντικές αλλαγές στην καθημερινότητά μας, στον τρόπο επικοινωνίας με τους συνανθρώπους και τους οικείους μας. Η μάσκα, οι αποστάσεις, ο περιοροσμός των κινήσεων είναι τα χαρακτηριστικά στοιχεία εδώ και περίπου δύο χρόνια από την εμφάνιση και την εξάπλωση του ιού . Στο πλαίσιο τήρησης των μέτρων αυτή τη χρονιά 2021 ο εορτασμός της ενικής επετείου της 28ης Οκτωβρίου σημαδεύτηκε με την απουσία μαθητικής και στρατιωτικής παρέλασης για τον τόπο του Σουφλίου και γενικότερα για όλες σχεδόν τις περιοχές της Β. Ελλάδας λόγω μεγάλου αριθμού κρουσμάτων.

Οι μαθητές που αποτελούσαν τη διμοιρία της σημαίας παρακολούθησαν τη δοξολογία στην εκκλησία του Αγίου Γεωργίου και μετά κατέθεσαν στεφάνι στο μνημείο πεσόντων της πόλης αποτίοντας φόρο τιμής στους νεκρούς του αγώνα κατα του ναζισμού και του φασισμού.

Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή.   

Όλοι ελπίζουμε σε καλύτερες συνθήκες την επόμενη χρονιά και όλα να βρουν τον ρυθμό τους και ευελπιστούμε να χαρούμε τη μαθητιώσα νεολαία να παρελαύνει σοτυς παραδοσιακούς δρόμους της πόλης του μεταξιού

Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή.

  • Προβολές: 53

Το ΓΕΛ Σουφλίου τιμά την 28η Οκτωβρίου

Το ΓΕΛ Σουφλίου γιορτάζει την εθνική επέτειο της 28ης Οκτωβρίου

28 Οκτωβρίου 1940-28 Οκτωβρίου 2021

Την Τετάρτη 27 Οκτωβρίου 2021 το ΓΕΛ Σουφλίου πραγματοποίησε την καθιερωμένη σχολική εορτή στο πλαίσιο του εορτασμού της εθνικής επετείου της 28ης Οκτωβρίου 1940 ακολουθώντας πάντα τα μέτρα προστασίας κατά της πανδημίας.

Χωρίς τίτλο

Οι μαθητές συγκεντρώθηκαν στην αυλή κρατώντας τις αποστάσεις και πάντα φορώντας τις μάσκες τους και εκεί πραγματοποιήθηκε η παράδοση της σημαίας στους φετινούς μαθητές που αρίστεψαν και που η συνολική βαθμολογία, που συγκέντρωσαν την προηγούμενη χρονιά, ήταν αυτή που τους επέτρεψε να ξεχωρίσουν και να αποτελέσουν τον σημαιοφόρο και τους παραστάτες.

Χωρίς τίτλο6

Περισσότερα: Το ΓΕΛ Σουφλίου τιμά την 28η Οκτωβρίου

  • Προβολές: 75

Περισσότερα Άρθρα...