4η Διεθνής Συνάντηση Νέων Ερευνητών και Ερευνητριών στα Σχολεία

Μαθητές και μαθήτριες της Γ’ τάξης του σχολείου μας, παρακολούθησαν σήμερα 26 Σεπτεμβρίου 2023, την  4η Διεθνή Συνάντηση Νέων Ερευνητών και Ερευνητριών  από τις 10.00 έως τις 12.00 CET ( σε ισπανική και ελληνική γλώσσα). Η δραστηριότητα αυτή είναι μία από τις πιο δημοφιλείς δραστηριότητες του MEDNIGHT, ενός έργου που αποτελεί μέρος της Ευρωπαϊκής Βραδιάς Ερευνητή και χρηματοδοτείται στο πλαίσιο της δράσης της ΕΕ, Marie Skłodowska-Curie Actions & Citizens. Σε αυτή τη διαδικτυακή συνάντηση, νέοι και νέες επιστήμονες παρουσίασαν  το ερευνητικό τους έργο, αλληλεπιδρώντας ζωντανά και απαντώντας στις  ερωτήσεις των μαθητών και μαθητριών μας, φέρνοντας την επιστήμη πιο κοντά σε εκατοντάδες νέους και νέες που φοιτούν σε  Λύκεια και προωθώντας έτσι το επάγγελμά τους αλλά και διευρύνοντας τις γνώσεις τους σχετικά με το εν λόγω θέμα. Οι θεματικές ενότητες της συνάντησης ήταν: Θάλασσα και Ρύπανση, Κλίμα και Καθαρή Ενέργεια, Διατροφή και Τρόφιμα, Ζωή και Υγεία, Γεωλογία και Βιοποικιλότητα, Ανθρωπολογία και Ιστορία και Μέλλον.

Mednight 1Mednight 2Mednight 3

  • Προβολές: 2

Μαθητές του ΓΕΛ Σουφλίου στο πρόγραμμα "The Tipping Point"

Την Τρίτη 4 και την Πέμπτη 6 Απριλίου ομάδα μαθητών του Λυκείου Σουφλίου στο πλαίσιο του προγράμματος "The Tipping Point" συμμετείχαν σε διαδικτυακή συνεδρία με θέμα τους τομείς Οικονομίας κι Επιχειρηματικότητας.

tipping point 3  tipping point 4   tipping point 2

Μέσα από τη συζήτηση με επαγγελματία στον κλάδο του digital marketing αποκομισαν σημαντικές πληροφορίες για τις δυνατότητες που τους παρέχονται στον κλάδο, την αναγκαιότητα να παρακολουθούν τον ανταγωνισμό στην αγορά εργασίας, να καλλιεργησουν δεξιότητες που ανταποκρινονται στις απαιτήσεις του marketing αλλά και να χτίζουν την προσωπικότητα τους με διαρκή ενημέρωση, συμμετοχή σε σεμινάρια, πρακτική άσκηση και τόλμη να σχεδιάζουν δικά τους project, ώστε να διεκδικήσουν την προσωπική τους εξέλιξη και τη δημιουργία επιτυχημενου επαγγελματικου προφίλ.

 

 

  • Προβολές: 40

Το βραβείο «Κοινωνικού Αντικτύπου» στο ΓΕΛ ΣΟΥΦΛΙΟΥ

Το βραβείο «Κοινωνικού Αντικτύπου» στην Εμπορική Έκθεση Θεσσαλονίκης, απονεμήθηκε στην ομάδα της «Εικονικής Επιχείρησης SSW» του ΓΕΛ Σουφλίου