Περιβαλλοντική ευθύνη, δράσεις των μαθητών του Λυκείου Σουφλίου

Οι μαθητές-πρέσβεις για την Ευρωπαϊκή Ένωση του Λυκείου Σουφλίου, ολοκλήρωσαν για τη σχολική χρονιά 2021-2022 τις δράσεις τους για το Μέλλον της Ευρώπης και συγκεκριμένα για την Ευρωπαϊκή Πράσινη Συμφωνία. Στο πλαίσιο της δραστηριότητας αναπτύχθηκαν συνεργασίες με:

1. Το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Σουφλίου

2. Τον δήμο Σουφλίου

3. Εθελοντικές ομάδες πολιτών του δήμου Σουφλίου

Οι μαθητές ανέπτυξαν πρωτότυπες ιδέες αλλά και συνεργατικές ικανότητες. Ταυτόχρονα, διαμόρφωσαν πρακτικές ενεργού και υπεύθυνου πολίτη σε θέματα ενεργειακής κουλτούρας. Ως επιστέγασμα, δημιούργησαν οπτικοακουστικό υλικό για να ευαισθητοποιήσουν το σύνολο της κοινωνίας. Μπορείτε να το δέιτε στον παρακάτω σύνδεσμο:

https://drive.google.com/file/d/1QXCIbNuFUGQAj_RxhGMNpKI62_lBUHZH/view

 

  • Προβολές: 39

ΤΟ ΓΕΛ ΣΟΥΦΛΙΟΥ ΤΙΜΑ ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ 2022

Το ΓΕΛ Σουφλίου στο πλαίσιο εορτασμού της Ημέρας της Ευρώπης υποδέχτηκε μαθητές της Δ', Ε" και Στ' τάξης του 1ου και 2ου Δημ. Σχολείου Σουφλίου, την Γ' ταξη του Γυμνασίου Σουφλίου και το Γυμνασίου Λαβαρων έχοντας οργανώσει βιωματικες δράσεις-παιχνίδια στις οποίες οι μικροί μαθητές συμμετείχαν με ενθουσιασμό υπό την καθοδήγηση των Μαθητών-Πρεσβεων και τη διακριτική επίβλεψη των Καθηγητών- Πρεσβεων.

10 MAIOY 22 4             10 MAIOY 22 9

Περισσότερα: ΤΟ ΓΕΛ ΣΟΥΦΛΙΟΥ ΤΙΜΑ ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ 2022

  • Προβολές: 36

FLAH MOB ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΤΟΥ ΣΟΥΦΛΙΟΥ

9η Μαΐου ΗΜΕΡΑ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ
Οι μαθητές του Λυκείου Σουφλίου θέλοντας να θυμίσουν στην τοπική κοινωνία την σημαντική αυτή μέρα, ανέπτυξαν στην κεντρική πλατεία της πόλης μας ένα flash mob.
FLASH MOOB 2      FLASH MOOB
Υπό τον ήχο του τραγουδιού «Όλοι μαζί», τραγούδι αφιερωμένο στις αξίες της Ευρώπης, το οποίο οι ίδιοι εμπνεύστηκαν και ερμήνευσαν, ενημέρωσαν τους πολίτες για την σημασία της Ευρωπαϊκής Ένωσης και των αξιών που αυτή πρεσβεύει καθώς και την αξία μιας ειρηνικής διαβίωσης μεταξύ των κρατών μελών.
FLASH MOOB 4    FLASH MOOB 5

Περισσότερα: FLAH MOB ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΤΟΥ ΣΟΥΦΛΙΟΥ

  • Προβολές: 47

Συνάντηση μαθητών ΓΕΛ Σουφλίου με κ. Καλακίκο

Την Πέμπτη 10 Μαρτίου οι Μαθητές-Πρεσβεις του ΓΕΛ Σουφλίου είχαν την χαρά και την τιμή να συνδεθούν διαδικτυακά με τον Δήμαρχο Σουφλίου κ. Καλακικο και να του απευθύνουν ερωτήσεις
ααναφορικά με τις χρηματοδοτησεις της ΕΕ στον ευρύτερο Δήμο Σουφλίου στους τομείς των υποδομών, πολιτισμού περιβάλλοντος και ασφάλειας.
ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΚΑΛΑΚΙΚΟ                ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΚΑΛΑΚΙΚΟ ΝΟ 2

Περισσότερα: Συνάντηση μαθητών ΓΕΛ Σουφλίου με κ. Καλακίκο

  • Προβολές: 70