Συμμετοχή ΓΕΛ Σουφλίου σε ημερίδα Euroscola στο Στρασβούργο

 

euroscola istoselida                                                         Την Παρασκευή 24 Νοεμβρίου 2023, είκοσι μαθητές/τριες Πρέσβεις Του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου  του σχολείου μας,  συμμετείχαν στην ημερίδα Euroscola στην έδρα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στο Στρασβούργο της Γαλλίας, με θέμα: «Ασφαλές διαδίκτυο για μια πιο ισχυρή Ευρώπη:  Η Δέσμευση της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την κυβερνοασφάλεια».  Την εκδήλωση χαιρέτισε με μήνυμά της η πρόεδρος του ΕΚ κα Ρομπέρτα Μετσόλα...

Περισσότερα: Συμμετοχή ΓΕΛ Σουφλίου σε ημερίδα Euroscola στο Στρασβούργο

  • Προβολές: 74

ΓΕΛ ΣΟΥΦΛΙΟΥ-ΓΕΛ ΜΕΝΕΜΕΝΗΣ EPAS 2023

Την Δευτέρα 15 Μαΐου Μαθητές και Καθηγητές Πρεσβεις του ΕΚ από το ΓΕΛ Σουφλίου και το 1ο ΓΕΛ Μενεμένης συμμετείχαν σε διαδικτυακή εκδήλωση που οργάνωσαν αφιερωμένη στην παγκόσμια ημέρα ποίησης με έμφαση στην Ευρωπαϊκή ποίηση. Πιστοί στην ιδιότητά τους οι μαθητές των 2 σχολείων ως Πρεσβεις των αξιών και αρχών του ΕΚ, μέσα από την απαγγελία επιλεγμένων ποιημάτων από Ευρωπαίους ποιητές προσέγγισαν τις αξίες της ειρήνης, της αγάπης και του έρωτα, της φιλίας και της αλληλεγγύης, του σεβασμού προς το περιβάλλον και τη γυναίκα και μας έκαναν κοινωνους τους με ένα ξεχωριστό και πρωτότυπο μέσο, την Ποίηση. Την εκδήλωση πλαισιωσε με την παρουσία του ο ποιητής Ευάγγελος Δρόσος, με τον οποίο οι μαθητές μας συζήτησαν για τη δική του σχέση με την ποίηση.

Δείτε τη συνεργασία μας εδώ

HE5 HE1  HE4  ΣΟΥΦΛΙ ΜΕΝΕΜΕΝΗ

Περισσότερα: ΓΕΛ ΣΟΥΦΛΙΟΥ-ΓΕΛ ΜΕΝΕΜΕΝΗΣ EPAS 2023

  • Προβολές: 150

Το ΓΕΛ Σουφλίου γιορτάζει την Ημέρα της Ευρώπη

Στο πλαίσιο εορτασμού της Ημέρας της Ευρώπης, Μαθητές-Πρεσβεις του ΓΕΛ Σουφλίου συμμετείχαν στην εκδήλωση που οργάνωσε το Europe Direct Αν. Μακεδονίας και Θράκης και ο Δήμος Αλεξανδρουπολης με τίτλο "Η φωνή των Νέων, η φωνή της Ευρώπης" .

ED5  ED3    ED1

Περισσότερα: Το ΓΕΛ Σουφλίου γιορτάζει την Ημέρα της Ευρώπη

  • Προβολές: 129

ΗΜΕΡΑ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ 9 ΜΑΙΟΥ 2023

Με συμμετοχή σε δύο δράσεις γιόρτασε σήμερα το ΓΕΛ Σουφλίου την Ημέρα της Ευρώπης!Αρχικά Μαθητές-Πρεσβεις του ΕΚ από την Α' και Β' τάξη παρουσίασαν το Εθνικό Δάσος της Δαδιας στην περιβαλλοντικη δράση "Μαθαίνω, συνεργάζομαι και δρω: περιοχές Natura". Στη συνέχεια Καθηγήτριες-Πρεσβεις του ΕΚ του ΓΕΛ Σουφλίου πηραν μερος στη διαδικτυακή εκδήλωση του EPAS etwinning Group "Europe is yours! Europe Day 2023",στις 20.00 ώρα Βρυξελλών, όπου προσκεκλημενοι εκπαιδευτικοι από την Ουκρανία μίλησαν για τις δράσεις των σχολείων τους παρα τις αντίξοες συνθήκες του πολέμου.

EΥΡΩΠΗ 1  ΕΥΡΩΠΗ 2  ΕΥΡΩΠΗ 3  ΕΥΡΩΠΗ 4

Περισσότερα: ΗΜΕΡΑ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ 9 ΜΑΙΟΥ 2023

  • Προβολές: 124

Διαδικτυακή συζήτηση με την Ευρωβουλευτή κ. Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου

Την Τρίτη 25 Απριλίου, Μαθητές- Πρεσβεις της Γ' τάξης του σχολείου μας είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν τη διαδικτυακή συζήτηση με την Ευρωβουλευτή κ. Άννα Μισέλ Ασημακοπουλου που οργάνωσε το 1ο ΓΕΛ Κατερίνης, σχολείο με το οποίο συνεργαζόμαστε στο πλαίσιο του προγράμματος "Σχολεία-Πρεσβεις του ΕΚ".

συναντηση 1 συναντηση 2 συναντηση 3

Περισσότερα: Διαδικτυακή συζήτηση με την Ευρωβουλευτή κ. Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου

  • Προβολές: 114